Een gids voor het kopen van kunstplanten en kunstbloemen. 

Een korte introductie...

Kunstplanten, bloemen, palmen, takken, hangplanten en boeketten zijn een geweldige manier om een vleugje natuur in je huis of kantoor te brengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over water geven of ander onderhoud.

Met zoveel beschikbare opties kan het een ontmoedigende taak zijn om te proberen de juiste kunstplanten en -bloemen voor je huis te vinden. Maar vrees niet! Hier is een gids om je te helpen je keuzes te beperken, zodat je de perfecte kunstplant of -bloem kunt kiezen.

Kunstplanten en kunstbloemen

4 dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van kunstbloemen

Soorten kunstplanten en -bloemen

Bij het zoeken naar een kunstplant of -bloem zijn er verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Je hebt kunstplanten, zoals varens, vetplanten, palmen, struiken, hangplanten, bomen en meer.

Je hebt ook verschillende soorten kunstbloemen, zoals rozen, madeliefjes, anjers en tulpen. Er zijn zelfs kunstboeketten met meerdere soorten bloemen voor extra flair

Duurzaamheid

Bij het kopen van kunstplanten en -bloemen is het belangrijk om de duurzaamheid van het product in overweging te nemen. Sommige kunstplanten zijn gemaakt van materialen van hogere kwaliteit dan andere, waardoor ze na verloop van tijd beter bestand zijn tegen slijtage. 

Om ervoor te zorgen dat je aankoop lang meegaat en duurzaam is, zoek je naar producten die gemaakt zijn met UV-bestendige stof of plastic dat ontworpen is om langer mee te gaan in direct zonlicht. Controleer bovendien de productbeschrijving voor details over garanties of waarborgen die bij je aankoop horen

Realisme en kwaliteit

Een andere factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een kunstplant of -bloem is realisme en kwaliteit. De beste manier om dit te beoordelen is door online naar foto’s van het product te kijken voordat je het koopt. Kijk of er close-up foto’s beschikbaar zijn, zodat je een beter idee krijgt van hoe het product er van dichtbij uitziet.

Bekijk bovendien online klantbeoordelingen, want die kunnen nuttige inzichten geven in de mate van realisme en kwaliteit van het product in kwestie.

Prijs

De prijs van een kunstplant of -bloem kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte, het gebruikte materiaal en de algehele bouwkwaliteit. Laat je niet verleiden om goedkopere producten te kopen alleen omdat ze er hetzelfde uitzien – vaak gaan ze lang niet zo lang mee als hun duurdere tegenhangers! Als je op zoek bent naar iets luxers, kijk dan eens online rond, want de prijzen van de verschillende merken en winkels kunnen verrassend concurrerend zijn als je van tevoren wat onderzoek doet.  

Conclusie

Een kunstplant, -bloem of andere decoratie kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vergeet alleen niet te letten op duurzaamheid, realisme kwaliteit en prijs als je gaat rondkijken! Met deze tips in gedachten zul je iets perfects voor je huis of kantoor kunnen vinden zonder de bank te breken! Dus waar wacht je nog op? Snuffel vandaag nog rond!

Geniet van de schoonheid van kunstplanten en kuntsbloemenbloemen.​

Er is iets speciaals aan het hebben van planten en bloemen in je huis. Ze voegen een sprankje leven, schoonheid en natuurlijke frisheid toe aan elke leefruimte.

Maar voor velen van ons kan het moeilijk zijn om de tijd te vinden om ze te verzorgen of zich zorgen te maken dat we niet de kennis of het vermogen hebben om ze in leven te houden. Kunstmatige planten en bloemen bieden een gemakkelijke oplossing voor al deze problemen, terwijl ze je toch alle voordelen bieden van levende planten in je huis. 

Laten we eens onderzoeken hoe kunstplanten een geweldige aanvulling kunnen zijn voor elk huis of kantoor. De beste kwaliteit kunstplanten, zijn niet van echt te onderscheiden.

Het grootste voordeel van kunstplanten is dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Kunstplanten hebben geen water, zonlicht, meststoffen of snoeiwerk nodig zoals hun echte tegenhangers, waardoor ze ideaal zijn voor wie geen tijd of zin heeft om levende planten goed te verzorgen. 

En als je je zorgen maakt om ze af en toe af te stoffen? Dat hoeft niet – veel kunstplanten zijn gemaakt van synthetische materialen die ontworpen zijn om geen stof te verzamelen!

Benieuwd hoe je perfect een kunstplant onderhoud? Check dan Intratuin.

Kunstplanten zijn er in alle vormen, maten, kleuren – en zelfs texturen! Van kleine vetplantjes perfect voor de vensterbank tot weelderige varens en hoge palmen ideaal voor een hoekdecor – er is zeker een kunstplant die perfect bij je past. 

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over seizoensgebonden beschikbaarheid; met kunstplanten kun je het hele jaar door genieten van bloemen, in welke klimaatzone je ook woont!

Als je kijkt naar de kosten per plant, zijn kunstmatige opties vaak veel voordeliger dan hun levende tegenhangers, omdat ze geen lopende onderhoudskosten vereisen zoals grondverbeteringen, meststoffen, insecticiden enz. 

Bovendien betekent hun lange levensduur dat ze over langere perioden aanzienlijk minder kosten dan vergelijkbare levende versies die vaak vervangen moeten worden omdat ze verwelken en afsterven door gebrek aan goede verzorging.

€19,95

€19,95

€19,95

Conclusie

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om de schoonheid van de natuur in huis te halen zonder je zorgen te maken over de verzorging ervan – kijk dan niet verder dan kunstplanten en -bloemen! 

Met hun grote verscheidenheid en betaalbaarheid zijn ze een geweldige keuze voor iedereen die een moeiteloze manier zoekt om wat natuurlijk uitziend groen in elke kamer toe te voegen zonder de bank te breken of kwaliteit op te offeren. 

Dus ga je gang – geef jezelf dit seizoen (en elk seizoen) toestemming om te genieten van de schoonheid van een kunstplant!